Haber

Dünya Bankası Cezayir ekonomisinde iyileşme bekliyor

Dünya Bankası, Cezayir ekonomisinin hidrokarbon dışı sektör desteğiyle 2023 yılında toparlanmaya devam edeceğini açıkladı.

Dünya Bankası’nın Cezayir için hazırladığı raporunda, ülkedeki toparlanmanın sürdüğü ancak sürdürülebilir büyüme için hidrokarbon dışı sektörün kilit değerde olduğu belirtildi.

Raporda, ihracatta önemli artış kaydeden petrol dışı segmentin büyümeye katkısının 2023 yılı boyunca devam edeceği vurgulanırken, hidrokarbon dışı segment ve kamu harcamalarındaki artışın desteklediği toparlanmanın 2023 yılı boyunca devam edeceği vurgulandı. ülke ekonomisi not edildi.

Raporda, petrol dışı gayri safi yurtiçi hasıladaki (GSYİH) büyümenin bu yıl yüzde 3,17’ye ulaşacağını ve bunun 2023’te beklenen genel ekonomik toparlanmaya katkı sağlayacağını gösteriyor. uluslararası yakıt fiyatları

Özel ve petrol dışı sektörlerin orta ve uzun vadede ülkenin ekonomik büyümesinin lokomotifi olması gerektiğine de işaret edilen raporda, Cezayir makamlarına “satın alma gücünü korumaya yönelik önlemleri artırma, kamu çalışanlarının maaşlarını artırma, ve temel gıda kaynaklarının yanı sıra iş arayanlar için ilk kez işsizlik yardımlarını güçlendirin.” “Sübvansiyon seviyeleri konusunda dikkatli olun” çağrısı yapıldı.

Cezayir’in döviz rezervleri

Cezayir Merkez Bankası Genel Müdürü Selahaddin Talib, ülkesinin döviz rezervlerinin 2022 sonunda 60 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Merkez Bankası Genel Müdürü Talip, 26 Aralık 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, Cezayir’in döviz rezervlerinin 2022 yılsonu itibarıyla 60 milyar dolara ulaştığını belirterek, bu rezervlerin ülkenin mal ve hizmet ithalat ihtiyacını bir yıl süreyle karşılayabileceğini vurguladı. iki buçuk yıl.

Cezayir’in döviz rezervleri 2014’te 294 milyar dolar ile zirve yaptı. Ancak, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle piyasalarda yaşanan şok ve hükümetlerin art arda gelen ithalat faturalarındaki önemli artışı engelleyememesi nedeniyle döviz rezervleri sert düşüş yaşadı.

Ekonomisi yüzde 90 hidrokarbon gelirlerine bağımlı olan Cezayir, bu bağımlılıktan kurtulmanın ve ekonomisini çeşitlendirmenin yollarını arıyor.

2019 yılında iktidara gelen Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ekonomiyi çeşitlendirme, petrol dışı ihracatı artırma ve döviz rezervlerini yeniden güçlendirme sözü verdi.

menemenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu